Начин на приготвяне
Разделяме карфиола на розички и поставяме в съд за микровълнова фурна.
Нарязваме лука и чесъна на дребно и прибавяме виното, солта и подправките и ги сипваме при карфиола.
Печем в микровълновата фурна за 15 минути на 600 градуса.
За кюфтенцата:
Лука за кюфтетата и хляба смиламе в блендер.
Нарязваме на дребно магданоза и заедно с лука и хляба омесваме с каймата.
Оформяме малки кюфтенца, които запържваме в масло на тиган за 2-3 минути, докато се зачервят. Нареждаме ги при зеленчуците.
Нарязваме доматите на четири и добавяме към другите продукти.
Печем 15 минути при 600 градуса.
Заливаме с холандски сос, поръсваме с кашкавала и печем на 450 градуса още 5 минути.