Друсан кебап с лук

Друсан кебап с лук
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Традиционен специалитет, на който малцина смеят да откажат - друсан кебап с лук"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г от бут
  • лук - 4 глави
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - Пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо е добре да е шарено, с малко мазнинка в него. Нарязва се на средно големи парчета и се слага в тиган със загрята мазнина да се пържи.

Разбърква се, поръсва се със сол на вкус, след което се прибавя лукът, нарзан на полумесеци. Тиганът се похлупва и се оставя месото и лукът да се готвят, като периодично къкрещият кебап се раздрусва.

Когато месото е готово, а лукът се карамелизира, се прибавят чубрицата, червеният и черният пипер. Тиганът се похлупва отново и ястието се готви още 5 минути. Готовият Друсан кебап с лук се сервира с наситнен пресен магданоз върху порцията.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз защо знам, че накрая се слага лука?Няма ли да се сготви много, като се слага по рано?
17.01.2024 11:18
2