Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена ципура с вино

Печена ципура с вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Печена ципура с вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • ципура - 1 голяма
  • масло - 100 гр.
  • лук - 2 глави
  • пресен лук - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 с.л.
  • кориандър - 1 с.л. пресен
  • бяло вино - 1 чаша, сухо
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загряваме маслото и леко задушаваме лука до омекване. Прибавяме нарязаните моркови, магданоз и чесън - задушаваме за 5 мин.

Добавяме виното и оставаме да ври още 5 мин. Слагаме кориандъра, солта и пипера.

Изчистената риба поставяне в тава, покриваме със задушените зеленчуци.

Покриваме с фолио и печем 45 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: