ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Погачи»Лесна питка за кръщене

Лесна питка за кръщене

Fat BertaFat Berta
Джедай
353548501k
Лесна питка за кръщене1 / 2
24/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Какъв по-хубав повод от Кръщенето, за да приготвите една чудесна питка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбок съд и направете отвор в получената купчинка. В кладенчето чукнете яйцата. Размийте маята в 1 ч.ч. вода и добавете към брашното. Сипете още 1 ч.ч. вода и вложете останалите продукти. Замесете от тях тесто и го оставете настрани, за да увеличи обема си.

След това от него отделете парче с големината на юмрук. Омесете го повторно с намаслени ръце и го сложете в центъра на добре намаслена тава, в която ще се пече питката. Останалото тесто се разделя на две части и те се разстилат, така че да се получат кори.

От корите се режат триъгълници, които после се свиват на кифлички. За да е по интересна питката, кифличките могат да са с различна големина. Всички тестени изделия се нареждат плътно около топчето в центъра на тавата, като се прилепят едно към друго.

Намазват се с жълтъците и се поръсват с макови семена. В центъра на питката, може да се направи кръстче също от семенца. Получената питка се пече до готовност в загрята на 200 градуса фурна. подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: