Начин на приготвяне
В топлата вода разбъркайте захарта и маята. Добавете 2 с.л. от бялото брашно и оставете настрани.
Смесете брашната с другите продукти и замесете тесто за питка. Оставете да втаса за около 40 минути и разделете на 6 части.
Разточете всяка част в елипсовидна форма с диаметър 22 см. На едната страна на всяка разточена топка направете тънки ленти с нож, а от другата наредете сирене и бекон.
Навийте на кифлички и подредете в тава за печене - 1 в средата, другите 5 около нея, да стане като цвете вкусната питка.
Оставете да втаса още 20 минути, намажете с малко прясно мляко.
Изпечете пълнената питка за 35 минути на 180 градуса, накрая на печенето покрийте с фолио.
На дъното на фурната поставете съд с вода.
Когато лесната и бърза питка с бекон и сирене е готова, се маже с масло, покрива се с кърпа и се оставя за десет минути. После се хапва!