Начин на приготвяне
Пресейте брашното в дълбок съд и направете отвор в получената купчинка. В кладенчето чукнете яйцата. Размийте маята в 1 ч.ч. вода и добавете към брашното. Сипете още 1 ч.ч. вода и вложете останалите продукти. Замесете от тях тесто и го оставете настрани, за да увеличи обема си.
След това от него отделете парче с големината на юмрук. Омесете го повторно с намаслени ръце и го сложете в центъра на добре намаслена тава, в която ще се пече питката. Останалото тесто се разделя на две части и те се разстилат, така че да се получат кори.
От корите се режат триъгълници, които после се свиват на кифлички. За да е по интересна питката, кифличките могат да са с различна големина. Всички тестени изделия се нареждат плътно около топчето в центъра на тавата, като се прилепят едно към друго.
Намазват се с жълтъците и се поръсват с макови семена. В центъра на питката, може да се направи кръстче също от семенца. Получената питка се пече до готовност в загрята на 200 градуса фурна.