Език в масло

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
26/08/2017
"Понякога най-семплото ястие е най-вкусно и тази рецепта за език в масло го доказва"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165 148
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте. Щом бульонът се изчисти, добавете 2 с.л. оцет, лука, морковите, магданоза и целината, бахара и дафиновия лист.

Посолете и затворете тенджерата. Сложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути.

Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода.

Обелете го от кожата и го нарежете на жулиени. Загрейте маслото в тиган и изпържете до златисто нарязаните филийки от двете страни, наредете в плато за поднасяне, поръсете с червен пипер.

Поднесете езика в масло с настърган хрян, дижонска горчица и препечен хляб. Ако не желаете да запържвате, просто наредете езика в платото, полейте с разтопено краве масло и овкусете.

Рейтинг

5 10
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
станимира караджова
Стана много вкусен,благодаря за рецептата.
0
0
Анонимен
Анонимен
26.02.2019 18:05
"...се вари в отворена тенджера под налягане"... - тоя трик как става бре ?
2
2
Краси(Росонера)
Краси(Росонера)
20.09.2013 17:28
Стана прекрасно,мерси за рецептата :)
3
0