Език в масло в гювече

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965926
Език в масло в гювече1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"Ако е вярно, че любовта на мъжете минава през стомаха, то тази рецепта е като удар в десетката"

Необходими продукти

  • свински език - 2 броя
  • масло - 120 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • гъби - 150 г
  • чесън - няколко скилидки
  • бекон - 150 г
  • доматено пюре - около 4 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете езика и сложете да се вари в тенджера под налягане. Извадете го, обелете го и го нарежете на парчета.

Загрейте половината масло и запържете езика, докато хване лека коричка. Извадете го, разтопете и другото масло и добавете накълцаните лук, чесън, бекон и гъбки. Овкусете с подправки на вкус и разбъркайте с доматеното пюре. Сипете езика при тях, щом омекнат.

Всичко се разпределя в гювечета и се слагат с капачетата да се пекат за 30-40 минути в загряна фурна. Махат се капаците, поръсват се с настърган кашкавал и по желание се чуква яйце отгоре. Запича се до приятен загар.

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: