Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешко с ябълки и калвадос

Телешко с ябълки и калвадос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Телешко с ябълки и калвадос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки пържоли - 4 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • гъби - 60 г
  • масло - 120 г
  • калвадос - 4 с.л.
  • сметана - 150 мл
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на ситно. Разтопете маслото в тиган и щом се загрее добре, добавете ябълките и гъбите. Задушавайте докато омекнат и леко покафенеят.

Извадете гъбите и ябълките и оставете настрана. Овкусете пържолите със сол и пипер и ги запържете набързо. Загрейте калвадоса в малък тиган и го изсипете върху телешкото.

Намалете тигана и добавете сметаната, лимоновия сок, ябълките и гъбите. Задушавайте още 2-3 минути. Сервирате пържолите, поръсени с магданоза.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: