Супа от патладжани и гъби

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
227
27
220
12/12/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо415
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват, нарязват се на кубчета и се смесват с 2 супени лъжици зехтин и със солта.

Сипва се в тава и се пече 15 минути на 180 градуса. Картофите, лукът и морковът се нарязват на ситно.

Гъбите се режат на едро. Останалият зехтин се загрява в тенджера и в него се запържват за 5 минути лукът и морковът.

Добавя се бульонът, оставя се да кипне, добавят се картофите и гъбите и се вари на среден огън 10 минути.

Добавят се патладжаните, котлонът се намалява до минимум и супата се вари 10 минути под капак. Добавя се сметана и се сервира.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар