Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжани, пълнени с гъби

Патладжани, пълнени с гъби

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Патладжани, пълнени с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Апетитът идва с яденето, а нашият доста често само с гледането..."

Необходими продукти

  • патладжани - 4 средно големи
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л.
  • бульон - от кости
  • мащерка
  • дафинов лист
  • сол
  • плънка
  • гъби - 500 г
  • домати - 250 г
  • масло - 30 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните и ги сложете да се варят за 10 минути във вряща и подсолена вода. След това ги отцедете добре, издълбайте сърцевината, за да са готови за пълненето.

За плънката попарете доматите във вряща вода, обелете ги и отделете семената от месестата част, която нарежете на дребно, а семената пасирайте.

Загрейте масло и запържете нарязаните лук и чесън, добавете нарязаните ситно гъби и задушете. Прибавете доматите и подправки на вкус - варете до изпаряване на течността. Финално объркайте със ситно нарязаната сърцевина от патладжаните.

В намазнена тава добавете нарязаните на парчета морков и лук и подправките. Подредете лодките от патладжани и ги напълнете.

Залейте с малко костен бульон и сложете пълнените патладжани да се пекат под капак до готовност. Накрая може да ги запечете за кратко и без капак.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: