Начин на приготвяне
Разрежете патладжаните на 2 по дължина и ги издълбайте. Добре посолете лодките и вътрешността и оставете за 20 минути. След това измийте под течаща вода и подсушете.
Загрейте в тиган олиото и запържете скълцания лук, моркови, чесън, вътрешност на патладжаните. Щом поомекнат, добавете почистените и ситно нарязани гъби.
Щом омекнат, добавете ситно нарязания домат (само външната част). Оставете да се задушава до изпаряване на течността. Снемете плънката от котлона и объркайте с предварително запечените и натрошени орехи, сиренето и овкусете с подправките.
Към плънката объркайте 1/2 от настъргания кашкавал. Сложете патладжаните в намаслена тава и ги напълнете. Сложете да се изпекат до готовност в умерено загряна фурна.
След това поръсете с останалия кашкавал и запечете отново. Ако плънката ви остане, може да я разпределите в тавата между пълнените патладжани с гъби и орехи.