Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с гъби и орехи

Пълнени патладжани с гъби и орехи

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Пълнени патладжани с гъби и орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • патладжани - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • моркови - 1 брой
  • орехи - 100 г
  • домати - 1 брой
  • сирене - 130 г натрошено
  • кашкавал - 120 г настърган
  • олио - около 80 мл
  • индийско орехче - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните на 2 по дължина и ги издълбайте. Добре посолете лодките и вътрешността и оставете за 20 минути. След това измийте под течаща вода и подсушете.

Загрейте в тиган олиото и запържете скълцания лук, моркови, чесън, вътрешност на патладжаните. Щом поомекнат, добавете почистените и ситно нарязани гъби.

Щом омекнат, добавете ситно нарязания домат (само външната част). Оставете да се задушава до изпаряване на течността. Снемете плънката от котлона и объркайте с предварително запечените и натрошени орехи, сиренето и овкусете с подправките.

Към плънката объркайте 1/2 от настъргания кашкавал. Сложете патладжаните в намаслена тава и ги напълнете. Сложете да се изпекат до готовност в умерено загряна фурна.

След това поръсете с останалия кашкавал и запечете отново. Ако плънката ви остане, може да я разпределите в тавата между пълнените патладжани с гъби и орехи.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: