Начин на приготвяне
Чушката, доматите и броколите се измиват и се режат на едро. В загрятото олио се запържват чушката, нарязаните на едро гъби и нарязаният на кубчета лук.
Свалят се от котлона и се отцеждат от мазнината. Тестото се разточва на кръг и се слага в тава, намазана с мазнина. Оформят се стенички от тестото.
Броколите се сваряват за 5 минути. Пилешкото филе се реже на кубчета и се запържва на бавен огън за 10 минути.
Върху тестото се слага смес от чушката, броколите, доматите, печурките, лука и филето. Яйцето се разбива и се смесва със сметаната и брашното.
Добавя се сол, майорана, ким, червен пипер и настърган кашкавал и с тази смес се залива паят. Пече се 45 минути на 180 градуса.