Начин на приготвяне
Нарязваме маслото на малки парченца и го объркваме с пресятото брашно, в което сме добавили и 1/2 ч.л. сол. Обръкваме докато стане на трохи, след което добавяме и 2-3 с.л. студена вода. Замесваме средно твърдо тесто.
Разточваме тестото веднага на тънка кора, с която покриваме предварително подмазнена форма за печене. Тестото се пече в загрята на 180 градуса фурна за 10 -12 минути.
Пресоваме чесъна, а морковите рендосваме на не много едро ренде. Добавяме почистените от семки и нарязани на тънки лентички чушки.
Разбиваме нишестето с 100 мл хладка вода и го сгъстяваме на умерен огън при непрекъснато бъркане. Слагаме е нарязаните зеленчуци. Добавяме и натрошеното сирене и по желание - ситно нарязани копър и магданоз.
Овкусяваме със соли, изсипваме върху тестото и запичаме за още 25 минути на загрята на 180 градуса фурна.