Картофени кишове

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Картофени кишове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр., големи, обелени
  • яйца - 6 бр., леко разбъркани
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус, прясно смлян
  • нишесте - 6 с.л. картофено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена и вряща вода се варят картофите около 25 мин. или докато омекнат. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Тава за печене се маже с масло.

Изцеждат се картофите, прехвърлят се в голяма купа и се намачкват добре до получаването на гладка смес. Добавят се яйцата, като се бъркат, докато се смесят добре. Поръсват се със солта и пипера.

Сместа се оформя на топки, които се редят в приготвената тава за печене. Пече се около 45 мин. - докато станат златистокафяви. Сервират се топли.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мари
Мари
не ми стана ясно какво се прави с нишестето.
15.03.2014 19:20