Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Пълнени шницели с моркови и чушки

Пълнени шницели с моркови и чушки

Пълнени шницели с моркови и чушки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Много вкусни пълнени шницели"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г смес
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • плънка
  • моркови - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 средна глава
  • чушки - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • риган
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • галета - 100 г (или универсална панировка)
  • олио - за пържене
  • яйца - 1 бр. за потапяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките и оформете 5 топчета, еднакви. Задушете наситнения лук за 3-4 мин. Добавете нарязания морков и чушка.

Поръсете риган, черен пипер и сол. Когато омекнат, свалете. Разбийте яйцето, в чиния сипете галетата.

Сложете фолио върху дъска за хляб и сипете щипка от панировката. Оформете върху нея топчето кайма, сплескайте го леко да стане като питка.

Отгоре сипете 1 с.л. зеленчуци, плочка кашкавал, съберете краищата на фолиото и притиснете шницела от кайма да залепне.

Подредете готовите шницели, оваляйте в галета, после в яйце и пържете до готовност от двете страни.

Изпържете картофи за гарнитура.

Поднесете пълнените шницели с моркови и чушки и се насладете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: