Начин на приготвяне
Омесете каймата с подправките и оформете 5 топчета, еднакви. Задушете наситнения лук за 3-4 мин. Добавете нарязания морков и чушка.
Поръсете риган, черен пипер и сол. Когато омекнат, свалете. Разбийте яйцето, в чиния сипете галетата.
Сложете фолио върху дъска за хляб и сипете щипка от панировката. Оформете върху нея топчето кайма, сплескайте го леко да стане като питка.
Отгоре сипете 1 с.л. зеленчуци, плочка кашкавал, съберете краищата на фолиото и притиснете шницела от кайма да залепне.
Подредете готовите шницели, оваляйте в галета, после в яйце и пържете до готовност от двете страни.
Изпържете картофи за гарнитура.
Поднесете пълнените шницели с моркови и чушки и се насладете.