Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Дробчета с гъби, моркови и чушки

Дробчета с гъби, моркови и чушки

Дробчета с гъби, моркови и чушки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Дробчетата със зеленчуци винаги ще си останат едно страхотно бирено мезенце"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 300 грама
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - зелена, червена и жълта
  • шийтаке - 5 гъби
  • черен пипер
  • чубрица
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • масло - бучка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре дробчетата, изчистете ги и ги нарежете на хапки. Прехвърлете ги в тенджера с вода и кипнете. Излейте течността и пак измийте дробчетата. Оставете ги настрана.

Почистете гъбите и ги нарежете на филийка, а моркова и чушките направете на лентички.

Разтопете маслото в подходящ тиган. Гъбите запържете до златист цвят и ги извадете от тигана. В същата мазнина пържете до леко омекване моркова и чушките.

Добавете към тях дробчетата и овкусете с подправките. Добавете стритата люта чушка и пържете до готовност на дробчетата.

Охладете леко и поднесете с чаша студена бира.

Дробчетата с гъби, моркови и чушки са много вкусни, опитайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: