Начин на приготвяне
Набрашнете добре плота, изсипете всичкото брашно и направете кладенче в средата, където постепенно добавяйте водата, маята и солта. Замесете тестото и го оставете да втаса половин час.
Набрашнете плота отново, размесете тестото, разделете го на топки, които трябва да разточите на тънки кори.
Пригответе месната плънка като запържите накълцания лук, прибавите каймата и магданоза и овкусите с подправките. Напълнете с малко от плънката всеки разточен лист, навийте го на руло.
Изпечете гюзлеметата на широк сач за по 3 минути от всяка страна.
Коментари
Само брашно,вода,сол,оцет,мас.Разточва се на тънък лист, поръсват се само с натрошено сирене и се загъват четирите краища, като плик /писмо/ и се печат на сач.
Може по вкус и с друга плънка.