Начин на приготвяне
Внимателно измиваме цялото месо и ги както е на цели парчета го поставяме в дълбока тенджера. Заливаме го със студена вода и го кипваме.
Намаляваме котлона до умерен и отстраняваме образувалата се пяна. Варим месото и отпенваме. Когато супата престане да образува пяна слагаме нарязаните стръкове целина, морковите, и подправките. Варим още 40 минути, след което добавяме ситно нарязаните зеленчуци и кренвиршите и варим до омекване на месото.
Готовото месо се изважда и нарязва на парченца. Бульона се прецежда. На дъното на дълбока купа сипваме малко от месото и зеленчуците и заливаме с горещ бульон.
Може да поднесете месото и зеленчуците като отделно ястие, а бульона да сервирате като супа, леко подправена с лимонов сок магданоз.