Начин на приготвяне
Замесете тесто от брашното, яйцата, водата, бакпулвера и малко зехтин.
Оформете 10 равномерни тестени топчета.
В голям тиган или тенджера загрейте зехтина на средно висока температура. Добавете нарязания лук и смлян чесън и задушете, докато лукът стане полупрозрачен - около 5 минути.
Добавете каймата в тигана, като я натрошите с дървена лъжица и гответе, докато покафенее, около 8 минути.
Отцедете излишната мазнина от тигана и добавете сол, черен пипер, доматено пюре, мащерка, риган, лют червен пипер и бульон. Разбъркайте, за да се комбинират, и оставете да къкри.
В малка купа разбийте заедно царевичното нишесте и водата до гладкост. Добавете сместа от царевично нишесте към тигана и разбъркайте, за да се комбинират. Гответе 1-2 минути, докато сместа се сгъсти.
Разточете топчетата тесто едно по едно. Сложете желаното количество плънка и оформете всяко като малка питка.
Наредете ги в подходяща тава. Загрейте фурната до 190°C.
Печете пълнените питки за 40-50 минути, докато кората стане златисто кафява, а плънката стане гореща и шупнала.
Оставете питките с плънка от кайма да се охладят за няколко минути, преди да ги нарежете и сервирате.