Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура.
Добавете нарязан лук и чесън и гответе, докато лукът стане прозрачен.
Добавете говеждо смляно месо в тигана и гответе, докато покафенее, като разбиете всички големи бучки с шпатула.
Разбъркайте сол, черен пипер, доматено пюре, мащерка и розмарин.
Гответе 2-3 минути, за да се смесят вкусовете.
Поръсете брашно върху телешката смес и разбъркайте, за да се комбинират.
Постепенно добавете телешки бульон към тигана, като бъркате непрекъснато, за да предотвратите образуването на бучки.
Оставете да заври и гответе няколко минути, докато сместа се сгъсти.
Разбъркайте замразен грах и моркови по ваше предпочитание и гответе, докато се загреят.
Отстранете тигана от котлона и оставете телешкия пълнеж да се охлади до стайна температура, преди да го използвате за пълнене на кората за баници с кайма и питки.
Тази плънка от телешка кайма за приготвяне на баници и питки да се направи предварително и да се съхранява в херметически затворен контейнер в хладилник до 3 дни или във фризер до 3 месеца.