Ezine.bg»Рецепти»Баница»Плънка от телешка кайма за баници и питки

Плънка от телешка кайма за баници и питки

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Копирайтър
188155102
Плънка от телешка кайма за баници и питки1 / 2
21/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Тази плънка от телешка кайма за приготвяне на баници и питки е заразяваща - ще започнете да правите баницата само с нея"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • розмарин - 1 ч.л. сух
  • универсално брашно - 1/4 ч.ч.
  • телешки бульон - 1 ч.ч.
  • замразен грах
  • замразени моркови - микс с граха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура.

Добавете нарязан лук и чесън и гответе, докато лукът стане прозрачен.

Добавете говеждо смляно месо в тигана и гответе, докато покафенее, като разбиете всички големи бучки с шпатула.

Разбъркайте сол, черен пипер, доматено пюре, мащерка и розмарин.

Гответе 2-3 минути, за да се смесят вкусовете.

Поръсете брашно върху телешката смес и разбъркайте, за да се комбинират.

Постепенно добавете телешки бульон към тигана, като бъркате непрекъснато, за да предотвратите образуването на бучки.

Оставете да заври и гответе няколко минути, докато сместа се сгъсти.

Разбъркайте замразен грах и моркови по ваше предпочитание и гответе, докато се загреят.

Отстранете тигана от котлона и оставете телешкия пълнеж да се охлади до стайна температура, преди да го използвате за пълнене на кората за баници с кайма и питки.

Тази плънка от телешка кайма за приготвяне на баници и питки да се направи предварително и да се съхранява в херметически затворен контейнер в хладилник до 3 дни или във фризер до 3 месеца.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: