Вкусна мусака с патладжани

Dori
Dori
Новак
02/12/2014
"А мусаката, дами и господа, точно толкова вкусна трябва да бъде "
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 541
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в малко мазнина каймата и скълцания лук. Овкусете с подправки.

Патладжаните, които сте нарязани на кръгове и сте поръсили със сол, измийте след 30 минути престой и подсушете.

Овалвайте ги леко в брашно и ги изпържете леко в сгорещена мазнина. Подреждайте в тава ред патладжани, ред кайма, ред филийки червени домати. Най-горният слой трябва да е от патладжани.

Долейте малко водичка и сложете мусаката да се изпече. След като е готова, залейте с разбитото с жълтъците и брашното кисело мляко, Доопечете със заливката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар