Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Вкусна мусака за начинаещи

Вкусна мусака за начинаещи

Вкусна мусака за начинаещи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 300 г смес
  • лук - 1 глава средна
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • универсална подправка
  • черен пипер
  • моркови - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, морковите и картофите.

Картофите нарежете на малки кубчета и сложете в купа с вода, за де не почерняват.

Нарежете лука и моркова на ситно.

Налейте олиото в тава за печене и сложете нарязаните лук и морков. Сложете тавата в загрята фурна и гответе до омекване на зеленчуците.

Добавете картофите, отцедени от водата. Овкусете със сол, чубрица и универсална подправка. Разбъркайте и добавете каймата.

Разбъркайте отново и налейте топла вода - около 1 ч.ч. Върнете тавата отново във фурната. Печете на 200 градуса, докато картофите омекнат и започната да получават кафеникав загар.

Разбийте яйцата в купа, прибавете киселото мляко с брашното и щипка сода бикарбонат. Овкусете с черен пипер. Разбъркайте до хомогенност. Нашата заливка за мусака е готова!

Полейте мусаката със заливката и допечете до златисто. Вкусната мусака нарежете и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: