Начин на приготвяне
Почистете лука, морковите и картофите.
Картофите нарежете на малки кубчета и сложете в купа с вода, за де не почерняват.
Нарежете лука и моркова на ситно.
Налейте олиото в тава за печене и сложете нарязаните лук и морков. Сложете тавата в загрята фурна и гответе до омекване на зеленчуците.
Добавете картофите, отцедени от водата. Овкусете със сол, чубрица и универсална подправка. Разбъркайте и добавете каймата.
Разбъркайте отново и налейте топла вода - около 1 ч.ч. Върнете тавата отново във фурната. Печете на 200 градуса, докато картофите омекнат и започната да получават кафеникав загар.
Разбийте яйцата в купа, прибавете киселото мляко с брашното и щипка сода бикарбонат. Овкусете с черен пипер. Разбъркайте до хомогенност. Нашата заливка за мусака е готова!
Полейте мусаката със заливката и допечете до златисто. Вкусната мусака нарежете и поднесете.