Начин на приготвяне
Първо запечете орехите на сух тиган, след което ги наситнете.
Разбийте сметаната заедно със захарта и какаото. Получава се гладък крем с приятен кафеникав цвят. Ако искате по-наситено шоколадов вкус, добавете още какао. Приберете готовия крем в хладилник.
Пригответе пудинга. Загрейте на слаб огън литър мляко с двата вида захар. Отделно разбийте яйцата и добавете нишестето, като не спирате да бъркате.
Намалете още огъня и сипете яйчената смес в млякото. Бъркайте постоянно в продължение на 12 минути или докато се сгъсти пудингът.
Свалете от огъня и разбивайте периодично, за да не се образува коричка.
Сложете на огъня водата с портокаловите кори и захарта. Сварете сиропа за 10-тина минути, махнете коричките и сипете 200 мл мляко.
Следва сглобяването на тортата. Сложете първия блат във форма с падащо дъно, в която сте сложили хартия за печене. Сиропирайте хубаво блата и намажете с половината сметанов крем.
Поръсете отгоре с 1/3 от орехите и сложете втория блат, като отново го сиропирате. Разпределете отгоре половината от пудинга и поръсете с орехи. Завършете с третия сиропиран блат, отново пудинг и орехи за финал.
Внимателно откопчайте формата и намажете стените на тортата с останалия сметанов крем, като загладите хубаво.
Приберете ореховата торта в хладилник за няколко часа, за да се напои хубаво.
Ореховата крем торта с готови блатове е готова.
Вижте също как да си направите торта Медовик или любимата френска селска торта с много орехи.