Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехови торти»Орехова крем торта с готови блатове

Орехова крем торта с готови блатове

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9302k17k
Орехова крем торта с готови блатове4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Разкошна орехова торта с домашен крем - не можем да устоим на подобен десерт."

Необходими продукти

  • блатове за торта - 3 бр. готови (400 грама)
  • орехи - 150 грама
  • Сметанов крем
  • захар - 50 грама
  • сладкарска сметана - 500 г течна
  • какао - 3 - 4 с.л.
  • Пудинг крем
  • прясно мляко - 1 литър
  • царевично нишесте - 50 г, натурално
  • захар - 150 грама
  • яйца - 4 броя
  • ванилова захар - 1 с.л.
  • Сироп
  • портокалови корички - 3 - 4 броя
  • захар - 200 грама
  • вода - 250 мл
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо запечете орехите на сух тиган, след което ги наситнете.

Разбийте сметаната заедно със захарта и какаото. Получава се гладък крем с приятен кафеникав цвят. Ако искате по-наситено шоколадов вкус, добавете още какао. Приберете готовия крем в хладилник.

Пригответе пудинга. Загрейте на слаб огън литър мляко с двата вида захар. Отделно разбийте яйцата и добавете нишестето, като не спирате да бъркате.

Намалете още огъня и сипете яйчената смес в млякото. Бъркайте постоянно в продължение на 12 минути или докато се сгъсти пудингът.

Свалете от огъня и разбивайте периодично, за да не се образува коричка.

Сложете на огъня водата с портокаловите кори и захарта. Сварете сиропа за 10-тина минути, махнете коричките и сипете 200 мл мляко.

Следва сглобяването на тортата. Сложете първия блат във форма с падащо дъно, в която сте сложили хартия за печене. Сиропирайте хубаво блата и намажете с половината сметанов крем.

Поръсете отгоре с 1/3 от орехите и сложете втория блат, като отново го сиропирате. Разпределете отгоре половината от пудинга и поръсете с орехи. Завършете с третия сиропиран блат, отново пудинг и орехи за финал.

Внимателно откопчайте формата и намажете стените на тортата с останалия сметанов крем, като загладите хубаво.

Приберете ореховата торта в хладилник за няколко часа, за да се напои хубаво.

Ореховата крем торта с готови блатове е готова.

Вижте също как да си направите торта Медовик или любимата френска селска торта с много орехи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: