Ямболски питки

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
01/08/2010
"Ямбол е градът ... с най-вкусните питки "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 464
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата на силен огън заедно със солта и маслото. Прибавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица интензивно, докато тестото започне да се отлепя от тенджерата и лъжицата.

Махнете от котлона и започнете да прибавяте яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Накрая добавете и 150 грама настърган кашкавал, сол и черен пипер.

Намажете тава с масло и оформете средно големи топки, като ги оформите с ръце, притискайки ги.

Сложете питките да се пекат за 30 минути в умерена фурна, а малко преди да са готови поръсете всяка леко с кашкавал.

Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
4.22 лв.
3.25 лв.
Виж ››

За хляба и тестените изделия ви трябва специален нож, препоръчваме ви този цветен кухненски нож, който ще улесни живота ви.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
тази идея супер много ми хареса ще я изпробвам
0
0