Начин на приготвяне
В голяма купа изсипваме биволско прясно мляко, прибавяме зехтина, захарта, маята и разбъркваме. Оставяме тази смес на топло за 15 минути.
След това прибавяме предварително разбитите белтъци с киселото мляко и солта.
Малко по малко прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто.
Намазняваме тестото и го оставяме да втаса за 45 минути.
Втасалото тесто накъсваме на равни части.
С помощта на ръцете или точилка правим кора, в средата слагаме биволско сирене и завиваме на топка.
Подреждаме малките питки в намазнена тава и ги намазваме с разбития жълтък с вода.
Най-отгоре поръсваме със шарена сол.
Печем биволските питки в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути.