Начин на приготвяне
Разбъркайте съставките за закваската и оставете на топло за около час - до утрояване на обема.След това разбъркайте с останалата топла вода и оцета. Пресейте брашното и сипете сместа в кладенче по средата. Омесете до получаване на топка.
Сложете тестото в купа да втаса на топло за 20-30 минути. Разделете тестото на 2 равни части и от всяка оформете елипсовидна питка с дебелина около
1.5 см. Ако имате специална дъска за печене, поръсете я с брашно и използвайте нея.
В противен случай става и незалепваща тава, отново поръсена с брашно. Оставете питките отново да втасат и с пръст направете дупки по повърхността на всяка. По желание може да добавите малко масло, кашкавал и сирене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20 минути. Готовите питки запарете в кърпа за 10 минути. За да омекне коричката им може да поръсите леко с водичка.