Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и маслото в огнеупорен съд и запържете телешкото от всички страни, за да се запечата. Извадете го от съда и добавете лука и чесъна и запържете до омекване.
Добавете морковите, целината, розмарина - гответе, докато и те омекнат. Долейте виното и бульона и кипнете. Междувременно загрейте фурната на ниска степен. Върнете телешкото в съда заедно със зеленчуците и покрийте с фолио. Печете в слаба фурна за 3 часа.
През това време пригответе полентата, като кипнете водата със солта и разбъркайте постепенно царевичното брашно в нея. Бъркайте за около 25 минути или докато се посгъсти. Тогава долейте млякото и продължете бъркането за 5 минути до сгъстяване. Накрая разбъркайте сиренето в полентата.
Поднесете месото нарязано заедно със зеленчуците, полято със соса от печенето и гарнирано с полента.