Начин на приготвяне
Загрейте трите чаши вода (1 чаша е с вместимост 250 мл) с лъжица зехтин и малко сол.
Когато водата кипне, добавете на тънка струя полентата. Не спирайте да бъркате. Гответе до сгъстяване с непрекъснато бъркане.
Към вече готовата полента прибавете маслото, половината от пармезана и натрошеното бяло сирене.
Разбъркайте и прехвърлете в намазнена тава. Наредете отгоре разполовените чери домати и поръсете с наситнени листа босилек.
Поръсете с моцарелата и останалия пармезан. Полейте с малко зехтин.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете полентата до готовност - 20-25 минути.
Печената полента с чери домати и сирена е много вкусна!