Телешки гърди с бял сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Телешки гърди с бял сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки гърди - 650 г бонфиле
  • масло - 60 г
  • брашно - 50 г
  • гъби - 150 г
  • лук - 6 глави малки
  • зелени подправки - магданоз, дафинови листа, мащерка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените телешки гърди се заливат с вряла вода и се оставят да престоят около 30 минути. Изваждат се и се оставят да се отцедят от излишната течност.

Докато гърдите се отцеждат, загряваме маслото, запържваме брашното до златисто и разреждаме с вода. Изчакваме сместа да кипне и добавяме месото, здраво завързаните на китка ароматни треви, ситно нарязания лук. Овкусяваме със сол и черен пипе] и задушаваме на тих огън за около 60 минути.

Добавяме нарязаните гъби и варим ястието още 10-15 минути. Поднасяме готовото телешко задушено с обилно количество сос и пържени крутони.

Тези телешки гърди с бял сос си подхождат с червено вино.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: