Начин на приготвяне
За постните банички булгурът се измива и накисва за едно денонощие в студена вода. В тиган с 2 с.л. олио се запържва замразен спанак. Подправя се с подправките джоджен, риган, къри и сол, ако е необходимо, се добавя малко вода, за да се задуши.
Булгурът се измива и отцежда с гевгир. Прибавя се към спанака, добавяте още малко вода и варите за 7-8 минути. Следете зрънцата булгур и опитвайте.
Когато течността се изпари, отстранете от котлона и оставете да изстине. Поставете на котлона сух тиган за палачинки.
Разстелете корите за баница вземете една кора, размажете с четка няколко капки олио, прегънете на две, поставете лъжица-две от плънката и прегънете да оформите баничките на правоъгълник.
Печете на умерена степен в сух тиган от двете страни до приятен загар.
Постната баница на тиган може да сервираме с айрян.
Вижте още неустоими рецепти за банички на тиган.