Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Баница на тиган с яйца и сирене

Баница на тиган с яйца и сирене

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Баница на тиган с яйца и сирене
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Бърза закуска за всички - баница на тиган с яйца и сирене"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сирене - 100 - 150 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и го смесете с олиото. В киселото мляко разтворете содата бикарбонат, разбъркайте и оставете да шупне.

Яйцата разбийте заедно с брашното и добавете разтрошеното сирене. Смесете всички продукти за плънката на баницата на едно място - яйчената смес и киселото мляко.

Извадете корите от пакета. Намажете първия лист с малко от мазнината, добавете няколко лъжици от плънката и завийте на руло. Така продължете, докато не свършат продуктите.

Загрейте котлона на силна степен ( 8 от 9 за ориентир). Намажете тигана с малко мазнина и поставете оформената вита баница. Сложете да я печете на тигана, щом е готова от едната страна, обърнете внимателно и изпечете от другата.

Най-лесно се обръща баница на тиган като я покриете с голяма чиния, докато е още на тигана. Така, заедно с чинията обърнете и след това лесно върнете, за да изпечете и то другата страна.

Любима баница на тиган с яйца и сирене - закуска за всеки ден!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: