Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Сирене по шопски»Сирене по шопски на тиган

Сирене по шопски на тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Сирене по шопски на тиган
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Как се приготвя сирене по шопски на тиган - прочетете по-долу"

Необходими продукти

  • сирене - 150 г
  • масло - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чубрица
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домата обелваме и нарязваме 1/3 от него, като го поставяме на дъното на тигана, в който предварително сме сложели масло.

Поръсваме с шарената сол и чубрицата.

Върху тях счупваме на 2-3 парчета сирене и ги поставяме върху домата.

Овкусяваме отново с подправките.

Нареждаме лука на полумесеци и върху него нарязваме останалия домат на малки парченца, така че да покрием с него сиренето.

Най-отгоре поръсваме с подправките и не разбъркваме.

Слагаме капака на тигана и оставяме за около 10 минути сиренето на тиган.

Премахваме капака, след което счупваме яйцето и оставяме, докато яйцето се запече.

През това време рендосваме кашкавала и щом яйцето е готово, поръсваме с кашкавал.

Оставяме сиренето по шопски на огъня, докато се разтопи кашкавалът.

Сирене по шопски на тиган поднасяме като вегетарианско предястие.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: