Начин на приготвяне
Разтопете маслото и го смесете с олиото. В киселото мляко разтворете содата бикарбонат, разбъркайте и оставете да шупне.
Яйцата разбийте заедно с брашното и добавете разтрошеното сирене. Смесете всички продукти за плънката на баницата на едно място - яйчената смес и киселото мляко.
Извадете корите от пакета. Намажете първия лист с малко от мазнината, добавете няколко лъжици от плънката и завийте на руло. Така продължете, докато не свършат продуктите.
Загрейте котлона на силна степен ( 8 от 9 за ориентир). Намажете тигана с малко мазнина и поставете оформената вита баница. Сложете да я печете на тигана, щом е готова от едната страна, обърнете внимателно и изпечете от другата.
Най-лесно се обръща баница на тиган като я покриете с голяма чиния, докато е още на тигана. Така, заедно с чинията обърнете и след това лесно върнете, за да изпечете и то другата страна.
Любима баница на тиган с яйца и сирене - закуска за всеки ден!