Начин на приготвяне
Тъй като паста трофие не е много изестна, може да използвате и друг вид къси макарони.
По своята същност този вид паста изглежда като малки спирали. В Италия се поднася с песто дженовезе, с картофи или боб.
Кипнете вода, посолете я и сварете пастата според указанията на опаковката. Прецедете готвата паста и я прехвърлете в тава. Полейте със зехтин и разбъркайте.
Сипете млякото в тиган. Добавете рикотата и загрейте за няколко минути или докато сместа се хомогенизира.
Свалете млечната смес от котлона и добавете нарязаната на ситно салвия и лимоновата кора. Залейте пастата и добавете нарязаната шунка.
Поръсете с настърган пармезан и разбъркайте.
Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете до апетитен загар.
Печената паста с шунка и рикота е готова.