Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони с кайма по далматински

Макарони с кайма по далматински

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Макарони с кайма по далматински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 1/2 к.ч.
  • доматен сок - 1 к.ч.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • макарони - ½ кг
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио запържваме нарязаните на ситно морков и лук.

Добавяме каймата и задушаваме под капак на умерен огън. Посоляваме на вкус, поръсваме с червения пипер и доливаме доматения сок.

Разбъркваме добре и варим 5-6 минути, доливаме 1 ч.ч. топла вода, слагаме зърната черен пипер и варим на тих огън още 10–тина минути.

Отделно сваряваме макароните в подсолена вода, изцеждаме и прибавяме към каймата.

Внимателно объркваме всичко и ако е необходимо, прибавяме малко гореща вода, за да стане ястието сочно.

Прибавяме джоджена и варим няколко минути. При поднасянето поръсваме с смлян черен пипер.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: