Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони по милански

Макарони по милански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Макарони по милански1 / 2
24/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • салам - 100 г телешки
  • шунка - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 1 малко пакетче
  • прясно мляко - 1 л.
  • гъби - 7 бр. големи
  • кашкавал - 200 г
  • брашно - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните и ги отцедете. Още докато са топли, се разбъркват с половината от маслото и половината от предварително настъргания кашкавал.

Отделно се запържва брашното с 2 с.л. масло и се разрежда с мляко. Оставете соса да ври, докато се посгъсти, като постоянно разбърквате. Гъбите, саламът и шунката се нарязват на ситно и се смесват с магданоза.

Тава за печене се намазнява с останалото масло и се реди пласт макарони, пласт от колбасите и пак макарони. Залейте с млечния сос и поръсете с останалия кашкавал. Запечете макароните и ги сервирайте, докато са топли.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: