Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фетучини по милански

Фетучини по милански

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44727638
Фетучини по милански1 / 2
18/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Истинските любители на италианската паста ще оценят подобаващо тези фетучини"

Необходими Продукти

  • фетучини - 400 г
  • шунка - 400 г
  • печурки - 400 г
  • кашкавал - 200 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 125 г
  • бульон - 200 мл от пилешки от кубчета
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фетучините се сваряват и се оставят да се отцедят. Лукът се нарязва на ситно, шунката се реже на лентички, а гъбите се нарязват на филийки.

Всичко се смесва и се задушава в маслото до омекване. Добавя се разбитото в малко вода доматено пюре. Залива се с бульона, поръсва се със солта и черния пипер и се вари до сгъстяване.

С този сос се заливат сварените фетучини и се поръсват със ситно магданоз и настърган кашкавал.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: