Италиански пай с кашкавал и орехи

Марина НордМарина НордНовак1219
11/09/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва и се слага в голяма тава. С вилица се набожда на няколко места. Маслото се разтопява и се добавя брашното, като се разбърква, за да няма бучки.

Сваля се от котлона. Прясното мляко се загрява и в него се пуска нарязаният на малки парченца кашкавал. Добавят се индийското орехче и солта. След като кашкавалът се разтопи на бавен огън, се отцежда от млякото.

Добавя се маслото с брашното и се загрява на бавен огън около 40 минути при непрекъснато бъркане. След това сместа се сваля от котлона и се охлажда.

След 15 минути се добавят яйцата, ореховите ядки и водката. Тази смес се слага върху тестото в тавата и се пече 1 час на 170 градуса. Вади се от фурната, охлажда се 15 минути и се сервира със салата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар