Начин на приготвяне
Приготвя се тесто, като брашното се пресява, добавя се солта и зехтинът и се разбърква. Добавят се 4 супени лъжици ледено студена вода при непрекъснато бъркане и се замесва тесто. Оставя се за 10 минути на стайна температура.
Приготвя се плънката, като лукът се реже на шайби и се запържва в зехтина. Добавя се солта и се задушава за 5 минути на слаб огън. Козето сирене се намачква и се смесва с изварата.
Маслините се режат на половинки. Тестото се разточва на кръг с диаметър около 30 сантиметра и се слага в тава, постлана с хартия за печене.
Отгоре се слага лукът, покрива се със сиренето с изварата. Украсява се с маслини.
Краищата на тестото се повдигат леко и се защипват, така че средата да остане отворена. Пече се 40 минути на 180 градуса. Сервира се горещ.