Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Печено Сирене»Запечено козе сирене

Запечено козе сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Запечено козе сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
06/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • козе сирене - 120 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тавичка или съда, в който ще се пече сиренето, се капва малко зехтин.

От сиренето се реже плочка или шайба и се слага в намазнената тавичка.

Сиренето се поръсва с червен пипер и още малко зехтин.

Доматът се нарязва също на шайби, които се нареждат върху и отстрани на козето сирене.

Слага се да се във фурната и се запича на 200 градуса, докато омекне, а ръбчетата на домата започнат да покафеняват.

Печеното сирене се консумира още докато е топло и е идеално мезе за червено вино.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: