Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 190 градуса. Намазва се с масло форма за печене с диаметър (25 см). Патладжаните се запичат на грил-тиган, докато омекнат. Увиват се в хартия и се оставят за 10 мин. После се обелват и почистват от семките и дръжките. Режат се на дълги ленти.
Изплакват се добре и се подсушават. В голяма купа се смесват козето сирене, яйцето, чесънът, солта и пиперът. Разбърква се с дървена лъжица. Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора, толкова голяма, че да покрие стените и дъното на формата за печене. Краищата трябва да покрият стените на височина 2.5 см.
Цялата повърхност се дупчи с вилица. Плънката се разпределя с козето сирене върху тестото. Отгоре се редят доматите, чушките и патладжаните. Поръсва се с босилек. Овкусява се със солта и пипера. Пече се около 30-35 мин., докато тестото стане златистокафяво.