Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с козе сирене и зеленчуци

Пай с козе сирене и зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Пай с козе сирене и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
46 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • патладжани - 250 г, на тънко нарязан
  • чушки - 2 бр., червени
  • сирене - 1 1/4 ч.ч. (310 г), козе
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • многолистно тесто - 250 г
  • чери доматчета - 250 г, на филийки нарязани
  • босилек - 6 листа, пресен, накъсан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 190 градуса. Намазва се с масло форма за печене с диаметър (25 см). Патладжаните се запичат на грил-тиган, докато омекнат. Увиват се в хартия и се оставят за 10 мин. После се обелват и почистват от семките и дръжките. Режат се на дълги ленти.

Изплакват се добре и се подсушават. В голяма купа се смесват козето сирене, яйцето, чесънът, солта и пиперът. Разбърква се с дървена лъжица. Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора, толкова голяма, че да покрие стените и дъното на формата за печене. Краищата трябва да покрият стените на височина 2.5 см.

Цялата повърхност се дупчи с вилица. Плънката се разпределя с козето сирене върху тестото. Отгоре се редят доматите, чушките и патладжаните. Поръсва се с босилек. Овкусява се със солта и пипера. Пече се около 30-35 мин., докато тестото стане златистокафяво.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: