Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Козе сирене с орехи и мед

Козе сирене с орехи и мед

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Истински деликатес, който лесно ще приготвите у дома само с две съставки"

Необходими продукти

  • сирене - 200 г козе
  • бял равнец
  • розмарин - 1 стрък
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • босилек - 1 стрък, пресен
  • орехи - 1 с.л. смлени
  • зехтин
  • портокали - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава покрита с хартия за печене се слага козе сирене, оваляно в царевичното брашно и белия равнец. Слага се във фурната за около 3 – 4 минути на 180 – 200 градуса.

Във висок съд се слагат пресният босилек, смлените орехи, зехтинът и малко бял пипер и се пасират.

В тиган се слага медът, след като заври, се слагат балсамовият оцет и филетираният домат. След като се сгъсти сосът, се маха от котлона.

Кората на портокала се бели и реже на тънки ленти, слага се във вряща вода и се добавя захарта. След една минута водата се подменя и се оставя портокалът да поври до изпаряване на водата.

Готовото печено сирене се сервира в чиния, върху него доматите, по ръба на сиренето – портокаловите корички, и се декорира със соса от босилек и пресния розмарин.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: