Начин на приготвяне
Пресяваме бадемовото брашно с бакпулвера, добавяме солта, настърганото козе сирене, разбъркваме внимателно и правим кладенче в средата.
В кладенчето изсипваме разбития белтък с маслото и малко по малко замесваме меко тесто за нашите кето кифлички.
Увиваме тестото във фолио и го оставяме в хладилника за 15 минути.
Готовото тесто разточваме на кора с дебелина около 5 см.
Кората нарязваме на триъгълници, всеки триъгълник навиваме на руло от широката част към върха и оформяме всички кифлички.
Подреждаме солените кифлички в тава, застлана с хартия за печене и ги намазваме с разбития жълтък.
Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса за 15-20 минути.
Кето кифлички с козе сирене са вкусно предложение за любителите на кето рецепти.