Начин на приготвяне
За приготвянето на тази балсамова редукция сложете в подходящ съд на котлона кафявата захар, балсамовия оцет и малините и ги варете за около 15 минути след завирането им.
Пасирайте ги след това и ги върнете на котлона за още няколко минути, за да се редуцира малиновият сос.
Хубаво е да го направите няколко дни по-рано. Съхранявайте го в шишенце, с което лесно може да го използвате след това.
За салатата смесете измитите листа рукола, валерианата и бейби спанака. Добавете обелената и предварително нарязаната краставица и ги овкусете със зехтин, сол и балсамов оцет.
Нарежете козето сирене на кубчета и директно го сложете в салата.
Добавете пресните малини и поръсете хубаво зелената салата с малиновата редукция.
Великденската салата с козе сирене е много вкусна.
Насладете ѝ се!