Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Италиански пай с кашкавал и орехи

Италиански пай с кашкавал и орехи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Италиански пай с кашкавал и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • бутертесто - 400 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 120 г
  • брашно - 120 г
  • кашкавал - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 100 г
  • водка - 25 мл
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва и се слага в голяма тава. С вилица се набожда на няколко места. Маслото се разтопява и се добавя брашното, като се разбърква, за да няма бучки.

Сваля се от котлона. Прясното мляко се загрява и в него се пуска нарязаният на малки парченца кашкавал. Добавят се индийското орехче и солта. След като кашкавалът се разтопи на бавен огън, се отцежда от млякото.

Добавя се маслото с брашното и се загрява на бавен огън около 40 минути при непрекъснато бъркане. След това сместа се сваля от котлона и се охлажда.

След 15 минути се добавят яйцата, ореховите ядки и водката. Тази смес се слага върху тестото в тавата и се пече 1 час на 170 градуса. Вади се от фурната, охлажда се 15 минути и се сервира със салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: