Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Италиански маслен пай с круши

Италиански маслен пай с круши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Италиански маслен пай с круши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Разкошен италиански маслен пай с круши Насладете му се"

Необходими продукти

  • брашно - 300 грама
  • лимонова кора - настъргана
  • захар - 100 грама
  • масло - 120 грама
  • яйца - 1 брой + 1 жълтък
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • за пълнежа
  • круши - 1 кг
  • ром - 2 с.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното заедно с бакпулвера и солта. Прибавете захарта, нарязаното студено масло, яйцето, жълтъка и настърганата лимонова кора.

Постепенно замесете маслено тесто. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и приберете да се охлади в хладилник за поне час.

Междувременно обелете и нарежете на малки парченца крушите.

Прехвърлете ги в тенджерка и ги поръсете с рома и кафявата захар. Гответе около 5 минути и свалете от огъня.

От тестото откъснете топче с големина на юмрук. Другото тесто разточете върху хартия за печене.

Прехвърлете разточеното тесто заедно с хартията в тава с диаметър 20 см и леко оформете борд.

Сипете вътре плънката с круши (охладена).

Отделеното парче тесто разточете върху набрашнен плот и нарежете на лентички, широки около 1 см.

Наредете лентите на решетка върху плънката с крушите.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете пая до апетитен загар.

Охладете плодовия пай и го поръсете с пудра захар.

Италианският маслен пай с круши е готов.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: